Kooktijd bloemkool

Kooktijd bloemkool

Bloemkool is een gezonde lekkernij uit eigen streek! Ze worden koud gegeten als hapje en warm bij de maaltijd. Maar wat is de kooktijd bloemkool? Hier enkele tips. Het voorbereidend werk Een bloemkool valt uiteen uit witte roosjes met hun steeltje. Al het groen kunt u bij het groenteafval doen. De kooktijd bloemkool kan verkort worden op twee manieren: maak de roosjes niet te groot. Maak met uw mes een diepe inkeping of kruis in de steel van de roosjes. De groente goed afspoelen met water!

kooktijd bloemkool

Het koken zelf: breng dit aan de kook.

Voeg de bloemkool toe. De groente moet netjes onder het water komen. Breng ook niet te veel water aan de kook. De kooktijd bloemkool duurt ongeveer vijftien minuten. Prik met een vork in de steel om de zachtheid na te zien. De kooktijd bloemkool mag niet te lang zijn, anders krijgt u een papje! Een te korte kooktijd voor de bloemkool is ook niet smaakvol. De bloemkoolroosjes gaan in het vergiet om het overtollige water te laten uitdruppelen.

Afwerken

De kooktijd bloemkool voor in de wok is slechts vier minuten omdat u de groente in de wok nog eens gaat verhitten. De bloemkool kan op smaak gebracht worden met kruiden, bijvoorbeeld muskaatnoot of verse basilicum of kan met een likje boter in de pan gebakken worden.