Groene bloemkool

Groene BloemkoolEten is weten: probeer eens groene bloemkool Wat is groene bloemkool?

Groene bloemkool wordt ook wel ’torentjesbloemkool’ genoemd. De officiĆ«le naam is Romanesco. De kool is geelgroen van kleur en heeft een prachtige puntige vorm.

Sommigen noemen de vorm zelfs buitenaards of fractaal.

Door de groene kleur is het eigenlijk meteen een stukje gezonder dan gewone bloemkool – zoals zoveel natuurlijke producten met een groene kleur. Daarom zie je groene groentes ook heel vaak terugkomen in natuurlijke supplementen!

Hoe smaakt deze bloemkool?

Groene bloemkool is sterker van smaak dan witte bloemkool. Hoe ouder de kool is, hoe sterker de smaak. De kool kan dus het beste zo vers mogelijk gekocht en gegeten worden.

Waar koop ik groene bloemkool?

Vroeger was groene bloemkool een vrij exclusieve groente. Door de toegenomen populariteit en lage prijs is de kool nu ook vaak te koop bij de beter gesorteerde supermarkten. In de periode juli tot november is het meeste aanbod. Je kunt de kool ook makkelijk kweken in je eigen moestuin.

Hoe bereid ik groene bloemkool?

Je kunt de bloemkool bijvoorbeeld koken of roerbakken. Verwijder de buitenste bladeren en snij de kool in roosjes of doe de hele kool in een pan voor een leuk effect. Meestal is 10 tot 15 minuten koken genoeg. Het lekkerst smaakt de kool als het nog een beetje stevig is. Kook het dus vooral niet te lang!

groene bloemkool romanesco