Gebakken bloemkool

Gebakken bloemkool

Gebakken bloemkool is een gerecht dat je niet al te vaak op tafel te zien krijgt. Alleen al daarom is het, zeker als er vrienden komen eten, een aanrader. Gebakken bloemkool is een van oorsprong Grieks recept dat binnen 25 minuten klaar is en waarvoor je weinig extra ingrediƫnten nodig hebt dan een stevige bloemkool, wat melk, bloem, eieren, boter, zout en peper en olijfolie om in te bakken.

Kleine stukjes

Om een heerlijke gebakken bloemkool te krijgen snij je een bloemkool eerst in kleine stukjes. Vervolgens kook je het in licht gezouten water . Het is voor gebakken bloemkool belangrijk dat het stevige stukjes zijn dus niet al te lang laten koken. Als ze naar wens zijn het geheel uit laten lekken en afkoelen.

Beslag

Meng het kopje bloem, het halve kopje melk, de 2 geklopte eieren, 2 eetlepels gesmolten boter en de zout en peper door elkaar om het beslag te maken. De uitgelekte stukjes bloemkool moeten hier doorheen gehaald worden waarna ze in de hete olie gebakken kunnen worden. Om gebakken bloemkool goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk dat het gerecht warm opgediend worden.