Bloemkool ovenschotel

Bloemkool ovenschotel

Een heerlijk gerecht is een bloemkool ovenschotel, er zijn natuurlijke vele recepten over een bloemkool ovenschotel te vinden. Een bloemkool ovenschotel is best heel makkelijk klaar te maken. Om voor vier personen een bloemkool oven schotel te maken, heb je ongeveer 400 gram bloemkool nodig.

bloemkool voor ovenschotel

De ingrediƫnten van een bloemkool ovenschotel zijn bijvoorbeeld:

  • Bloemkool
  • 200 gram gehakt
  • 250 gram champignons
  • 1 grote ui
  • Kruiden, peper en zout en kerriepoeder.

Voor de saus:

  • 250 ml. Kookroom
  • 50 gram geraspte kaas
  • Een ei
  • Zout en peper en een beetje olie

Bereidingswijze: Kook de bloemkool beetgaar.

Gelijktijdig in de hete olie de gesnipperde uit bakken, dan het gehakt erbij doen, en bak dit dan bruin, voeg dan de gesneden champignons toe, breng alles op smaak met het zout, peper en de kerriepoeder. Dit mengsel kan dan in een ovenschaal, giet de bloemkool af en de bloemkool kan ook in de ovenschaal.

Dan voor de saus in een apart schaaltje het kookroom met het ei kloppen, doe dan het zout, peper en een theelepeltje kerrie en de 50 gram geraspte kaas. Giet dit alles over de bloemkool en zet dit 20 tot 25 minuten in de oven op 170 graden – ben je op de camping of beschik je ook thuis alleen over een halogeenoven (meer info hier!)? Ga dan eerder voor 160 graden, anders kan de bovenkant wel wat sneller verkleuren. Bloemkool is rijk aan vitamine C. Een heel gezond recept.

Eet smakelijk, met deze bloemkool ovenschotel