Bloemkool koken hoe lang

Bloemkool koken hoe lang moet dat?

Bloemkool koken hoe lang moet dat eigenlijk? Bloemkool is natuurlijk heerlijk, voedzaam en gezond. Maar bloemkool koken hoe lang moet dat dan? Je kunt bloemkool in zo’n 12 minuten zacht koken, of je kunt zelf een kortere of langere kooktijd uitproberen om erachter te komen wat je zelf het lekkerst vind.

Prik tijdens het koken met een vork in de bloemkool om te voelen hoe zacht deze is. De ingrediƫnten die je nodig hebt; bloemkool, water en eventueel een beetje zout. Wil je het jezelf extra makkelijk maken? Kies voor een recept dat je in de stoomkoker kan doen; supersimpel en supergezond!

BLOEMKOOL KOKEN HOE LANG

Bloemkool koken hoe lang moet dat? En hoe moet ik het precies bereiden?

Verwijder eerst de bladeren en snij vervolgens de bloemkool in redelijk grote stukken, afhankelijk van wat je er mee wilt doen. Was de kool vervolgens met een vergiet onder de kraan met koud water. Bloemkool koken hoe lang dat moet is afhankelijk van hoe zacht je het wil. Te kort koken en de bloemkool is te hard en te lang koken maakt de bloemkool te papperig.

Voeg na het koken eventueel wat zout toe naar eigen smaak. Bloemkool koken hoe lang dat moet kun je dus variƫren naar belang van smaak. Bloemkool is ook heerlijk met een saus. Bijvoorbeeld kerriesaus of witte saus.