Bloemkool ovenschotel

Bloemkool ovenschotel

Een heerlijk gerecht is een bloemkool ovenschotel, er zijn natuurlijke vele recepten over een bloemkool ovenschotel te vinden. Een bloemkool ovenschotel is best heel makkelijk klaar te maken. Om voor vier personen een bloemkool oven schotel te maken, heb je ongeveer 400 gram bloemkool nodig. De ingrediƫnten van een bloemkool ovenschotel zijn bijvoorbeeld:

Bloemkool
200 gram gehakt
250 gram champignons
1 grote ui
Kruiden, peper en zout en kerriepoeder.
Voor de saus:
250 ml. Kookroom
50 gram geraspte kaas
Een ei
Zout en peper en een beetje olie

Bereidingswijze: Kook de bloemkool beetgaar.

Gelijktijdig in de hete olie de gesnipperde uit bakken, dan het gehakt erbij doen, en bak dit dan bruin, voeg dan de gesneden champignons toe, breng alles op smaak met het zout,peper en de kerriepoeder. Dit mengsel kan dan in een ovenschaal, giet de bloemkool af en de bloemkool kan ook in de ovenschaal. Dan voor de saus in een apart schaaltje het kookroom met de ei kloppen, doe dan het zout,peper en een theelepeltje kerrie en de 50 gram geraspte kaas. Giet dit alles over de bloemkool en zet dit 20 tot 25 minuten in de oven op 170 graden. Bloemkool is rijk aan vitamine C. Een heel gezond recept. Eet smakelijk, met deze bloemkool ovenschotel